fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse speelt gelijk in laatste oefenwedstrijd

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd gelijk gespeeld. Tegen het Duitse Bayer 04 Leverkusen werd het 1-1. Via Max Clark kwamen de Arnhemmers op voorsprong. Sven Bender trok de score gelijk. 

Foto’s: Vitesse

Bij Vitesse keerde Remko Pasveer weer terug onder de lat. De doelman is hersteld van een polsblessure, die hem enkele weken aan de kant hield. Bayer 04 Leverkusen, de ploeg van oud Vitesse-trainer Peter Bosz, werd vorig seizoen vierde in de Bundesliga en komt daarom komend seizoen uit in de UEFA Champions League. De eerste mogelijkheid op Kurtekotten, de trainingsaccommodatie van de jeugdopleiding van Bayer 04 Leverkusen, was voor de thuisploeg. Karim Bellarabi schoot op de lat.

image

In de negentiende minuut schoot Clark van afstand, maar zijn poging ging over. Een paar minuten later werd Jay-Roy Grot gelanceerd door Oussama Tannane. Grot gaf strak voor, maar bij de tweede paal werd de voorzet in de kiem gesmoord. In de 28ste minuut kwam Vitesse wel op voorsprong. Een vrije trap van Tannane kwam bij de tweede paal bij Armando Obispo. De centrale verdediger legde keurig af, waardoor Clark de bal binnen kon lopen: 0-1. Lang kon Vitesse niet van de voorsprong genieten want in de 32ste minuut was het al weer gelijk. Sven Bender kopte uit een corner raak: 1-1.

image

Na de rust maakte Thulani Serero zijn rentree. De Zuid-Afrikaans international speelde deze zomer op de Afrika Cup en meldde zich afgelopen week weer bij de ploeg. De eerste mogelijkheden na rust waren voor de thuisploeg. Moussa Diaby was twee keer dreigend, maar beide keren werd zijn poging geblokt door de Arnhemse defensie. Na ruim een uur spelen kwam Vitesse er gevaarlijk uit. Darfalou haalde de achterlijn en legde af, maar een Duits-been verwerkte de bal tot corner voordat invaller Julian Lelieveld er bij kon. In de 69ste minuut zag Clark invaller Bryan Linssen vrij staan, maar de poging van Linssen belandde in de handen van doelman Lukas Hradecky. In de slotfase schoot Riechedly Bazoer nog twee keer van afstand. Zijn eerste poging werd van richting veranderd en het tweede schot ging over.

image

Vitesse opent volgende week zaterdag het seizoen vs Ajax. De wedstrijd tegen de regerend landskampioen begint om 18.30 uur in GelreDome. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.

image

Opstelling Vitesse
Pasveer, Kara (’60 Lelieveld), Doekhi, Obispo (’60 Hajek), Clark, Bazoer, Bero (’46 Serero), Tannane (’66 Gong), Matavz (C) (’60 Linssen), Darfalou, Grot (’60 Foor)

Score
’28, 0-1 Clark
’32, 1-1 Sven Bender

Gele kaarten
’17 Bazoer
’49 Serero

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Rots Bouw BV gaat definitief Museum Arnhem renoveren

Er is een aannemer geselecteerd die de verbouwing en vernieuwing van Museum Arnhem gaat uitvoeren. Rots Bouw BV uit Aalten gaat het bouwproject uitvoeren, waarvoor Benthem Crouwel Architects een ontwerp heeft gemaakt. Het huidige monumentale museumgebouw wordt gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel over de stuwwal, die een prominentere rol in de beleving van het museum krijgt. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Foto’s: Ontwerp Benthem Crouwel Architects

Het pand aan de Utrechtseweg in Arnhem was oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en is later in gebruik genomen als museum. De locatie van het museum biedt een prachtige uitzicht over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Midden in de natuur en toch in de stad. In het museumgebouw komt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het monumentale pand. 

Benthem Crouwel Architects

Museum van nu

Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij de ambities van Museum Arnhem met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem is ongelofelijk blij met de definitieve gunning: ‘De definitieve gunning zorgt voor een stip op de horizon. Wij zijn nu even een museum zonder muren en zetten in op een innovatief programma waarmee we een potentieel nieuw publiek proberen te bereiken en de verbinding met het publiek versterken. We kunnen nu beginnen met het voorbereiden van de presentaties voor het vernieuwde Museum Arnhem.’

Benthem Crouwel Architects

Informele ontmoetingsplek

Museum Arnhem ziet het museum als een informele ontmoetingsplek, waarin programma’s worden geboden voor diverse bezoekersgroepen. Het ontwerp van de architect voorziet in een open gebouw, waarin fijn samenspel is tussen binnen en buiten. De focus ligt op kunst en ruimte voor publieksprogramma’s. De nieuwe expositieruimtes zijn sobere ruimtes die de collectie en de beleving van kunst centraal stelt. Met de grote raampartijen wordt de unieke ligging optimaal benadrukt. Ook de beeldentuin krijgt een belangrijke rol in het museum.

Benthem Crouwel Architects

Museum Arnhem blijft zichtbaar

Om de uitbreiding van het museum te kunnen realiseren is het museumgebouw aan de Utrechtseweg tijdelijk gesloten. Het museum blijft wel zichtbaar met tentoonstellingen en talloze activiteiten in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk op het Sint Walburgisplein 1. Tot en met 13 oktober is Stormy Weather te zien, een tentoonstelling over klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Aankomend schooljaar komt Museum Arnhem in de klas met werken uit de collectie van het museum, een vernieuwend kunsteducatieprogramma speciaal voor MBO-studenten.

Meer nieuws?
Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

KPN legt glasvezel in Klarendal

KPN NetwerkNL maakt vandaag bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen in Klarendal. De uitrol in Klarendal is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf maandag 19 augustus starten de werkzaamheden in Klarendal.

Foto: Pixabay

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en  is Klarendal klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, aldus Wesley Lagemaat, gebiedsmanager. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in onderstaand aansluitgebied en sluit de woningen kosteloos aan. Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf vrijdag 30 augustus terecht in het glasvezelinformatiepunt in de MFC Klarendal. Of kunnen meer informatie vinden op kpnnetwerk.nl.

Meer informatie?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gebruikte luierdief actief in Rijkerswoerd

Al een tijdje heeft Rijkerswoerd last van een persoon die gebruikte luiers steelt uit afvalcontainers.

Op verschillende plekken in Rijkerwoerd worden gebruikte luiers uit containers gestolen. De persoon is in de nachtelijke uren actief en steelt gebruikte luiers uit containers. Wie de persoon is, is niet bekend. Wel zijn er beelden dat de persoon de gebruikte luiers pakt.

Dongen

Waarom deze persoon de luiers pakt is onbekend. Wel zijn er in andere gemeentes ook luierdieven actief zoals bijvoorbeeld in Dongen (Noord Brabant). Daar heeft een man luiers gestolen bij o.a. een kinderdagverblijf, waarna ze later gedumpt werden in de bossen. Daar is de man dit jaar aangehouden, nadat hij 5 jaar lang actief is geweest. De man is niet bestraft maar wel doorgestuurd naar een psychiater.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook


Populair