fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse speelt gelijk tegen Feyenoord

Vitesse en Feyenoord hebben in de zestiende speelronde van de Eredivisie met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee hebben de Arnhemmers de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij doorbroken. Beide ploegen kregen genoeg kansen, waaronder Tim Matavz. De spits van Vitesse miste een strafschop. 

Foto’s: Vitesse

Joseph Oosting koos in zijn eerste wedstrijd als interim-trainer voor Nouha Dicko aan de rechterkant van de aanval. Navarone Foor schoof daardoor op naar het middenveld, wat ten koste ging van Keisuke Honda. De Japanner moest plaatsnemen op de reservebank.

image

Het duel in GelreDome kende een doldwaze openingsfase. Na zo’n tien minuten beging Nick Marsman een overtreding door Riechedly Bazoer in zijn rug te duwen. Scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen, maar na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Matavz miste vanaf elf meter, maar ook nu speelde de arbitrage weer een belangrijke rol: volgens Van Boekel liep Marsman te vroeg in en moest de strafschop over, maar de VAR zag dit anders waardoor de brilstand op het bord bleef. Zo zaten de 16.455 toeschouwers in Arnhem direct op het puntje van hun stoel. Niet veel later kreeg Vitesse de volgende grote mogelijkheid. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Bazoer en hij mikte op de bovenkant van de lat.

image

De bezoekers stelden er een aantal kansen tegenover. Zo schoot Steven Berghuis van dichtbij naast en bediende de Feyenoord-aanvoerder Nicolai Jørgensen, maar de Deen was te onrustig in de afwerking. Jens Toornstra kwam namens de Rotterdammers het dichtst bij de openingstreffer. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Ook Vitesse liet zich zien. Een schot van Foor belandde in de handen van Marsman.

image

Vitesse begon sterk na de onderbreking. Dicko kwam in de vijf meter net niet tot een schot nadat hij uitgleed en Foor zag zijn poging net langs het doel van Marsman gaan. Ook Linssen werd gevaarlijk. Uit een voorzet van Lelieveld kopte hij maar net over. Toch kreeg Feyenoord de twee grootste kansen in de openingsfase van de tweede helft: Berghuis schoot rakelings naast en Remko Pasveer keerde een inzet van Sinisterra.

image

De Rotterdammers werden naarmate de tweede helft vorderde steeds sterker. Zo kopte Eric Botteghin keihard op het doel uit een corner van Berghuis, maar voorkwam Pasveer een achterstand voor Vitesse. Niet veel later schoot Orkun Kökcü op de onderkant van de lat. Luis Sinisterra werkte vervolgens de rebound binnen, maar de Colombiaan stond buitenspel. Vitesse creëerde weinig en om aanvallend wat te forceren kwamen Jay-Roy Grot en Honda binnen de lijnen voor Dicko en Foor. De Arnhemmers kregen dan ook de grootste kans van de slotfase, maar Linssen schoot voorlangs na goed werk van Matavz. Aan de andere kant lukte het Jørgensen ook niet om te scoren, waardoor het bij 0-0 bleef in GelreDome.

image

Volgende week zaterdag 14 december speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen FC Twente. Het duel in de Grolsch Veste begint om 20.45 uur. Op 17 december speelt Vitesse weer in GelreDome.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Archief

Let’s Play van Booi Kluiving op 5 februari in première bij Theater a/d Rijn.

De jonge theatermaker Booi Kluiving brengt in het voorjaar van 2020 gaming naar het theater. In de voorstelling Let’s Play gaat Booi Kluiving (KEK) via games op zoek naar de betekenis van spel in het leven. Samen met het jonge interdisciplinaire team creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. Let’s Play is van 4 t/m 8 februari te zien bij Theater a/d Rijn in Arnhem en gaat op 5 februari in première.

Foto: De Nieuwe Oosten

Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte
om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze kostbare tijd zouden moeten doen. Maar is dat ook echt zo? Is de grip die we proberen te krijgen op het ‘nut’ van onze levens niet juist de veroorzaker van burn-outs en depressies? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld, een parallel universum waarin we gewoon, simpelweg, een spelletje spelen. Via games gaat theatermaker Booi Kluiving (KEK) op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. In deze interactieve installatie op de theatervloer onderzoekt het jonge, interdisciplinaire team de figuur van de Let’s Player (een persoon die zichzelf opneemt terwijl hij videogames
speelt).

Booi Kluiving

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. Dit doet hij zowel in tekst als in beeld. In september 2018 maakte hij bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK,een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden.

Speellijst

4 februari 2020 TRY-OUT Theater a/d Rijn, Arnhem
5 februari 2020 PREMIÈRE Theater a/d Rijn, Arnhem
6 februari 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem
7 februari 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem
8 februari 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem

Tickets zijn online te koop.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Verbouwde Vue Arnhem open

Na 3 maanden verbouwen opende Vue Arnhem vandaag op feestelijke wijze weer haar deuren. Samen met directeur Ron Sterk, wethouder Ronald Paping en de Arnhemse Linda Geerdink als host werd de compleet gerenoveerde bioscoop onthuld. De bioscoop, ook wel bekend als de ‘Blikken Bioscoop’, heeft een luxere uitstraling gekregen met een uitgebreid assortiment in het nieuwe café. De vijf zalen hebben minder stoelen, maar veel meer comfort doordat deze uitgevoerd zijn met enkel DeLuxe stoelen: leren elektrisch verstelbare stoelen tot bijna ligstand. De bioscoop is vanaf zondag 8 december open voor publiek.

Foto: Vue Nederland

Samen met Arnhemse DJ Roan Robuusta, glühwein, verse stamppot en hotdogs werd vanavond met prijswinnaars en genodigden op feestelijke wijze de opening gevierd. Na een welkomstwoord van Vue-directeur Ron Sterk, wethouder Ronald Paping en Arnhemse host Linda Geerdink werd de bioscoop officieel geopend. De bezoekers mochten als eerste de nieuwe manier van film kijken ervaren in de nieuwe DeLuxe stoelen.

Meer luxe  

Vue-Directeur Ron Sterk over de heropening van Vue Arnhem: “Met deze vernieuwing bieden wij onze bezoekers een écht avondje uit voor een reguliere ticketprijs. De bioscoop is perfect voor bezoekers die meer luxe en comfort op prijs stellen. We zijn enorm blij met het resultaat en we kunnen niet wachten om de eerste bezoekers te ontvangen!”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Harddrugs verkoop in jongerencentrum Willemeen

Het afgelopen jaar zijn er op diverse momenten harddrugs verkocht in Jongerencentrum Willemeen. Dit blijkt uit onderzoek wat de redactie heeft gedaan. Zo zijn er GHB, Ketamine, Cocaïne en diverse type XTC pillen te koop geweest in de zaak zelf. De redactie is vorig jaar getipt over verkoop van harddrugs in jongerencentrum Willemeen. De redactie heeft gedurende het afgelopen jaar zes verschillende feesten bezocht in Willemeen en op vier van de zes momenten gezien dat er harddrugs is verkocht tijdens zogenaamde oldschool, hardcore en technofeesten. Bij vijf van de zes activiteiten zijn er vermoedens dat er harddrugs is gebruikt door bezoekers in Willemeen.

Foto: IHVA – Gekochte harddrugs bij Willemeen (GHB, Ketamine, Cocaïne en XTC)

De redactie heeft zes avonden een bezoek gebracht aan Willemeen. Dit zijn externe feesten geweest die in Willemeen zijn gehouden. Bij rondvraag aan gasten naar mogelijke verkopers van harddrugs kregen we bij drie van de vier keer makkelijk een persoon aangewezen. Bij een keer moest de redactie meer moeite doen om achter de persoon te komen. Zo stonden de verkopers in de afgesloten (buiten) rookruimte van het jongerencentrum, stonden ze bij de trap tussen de twee zalen en bij het podium op de eerste etage. De verkoop gebeurde vaak op de locatie zelf, op een moment na; toen vond de verkoop plaatst op het toilet. De overige drie keer vonden plaats in het bijzijn van andere mensen.  

Rijnstad, welke verantwoordelijk is voor het jongerencentrum zegt te zijn geschokken. “Rijnstad en Willemeen erkennen het gebruik van harddrugs in de Arnhemse uitgaansscene waar Willemeen ook onderdeel van is. De verkoop van harddrugs in Willemeen is bij ons niet bekend. De melding van verkoop van harddrugs die Ik hou van Arnhem aan ons adres heeft gedaan, nemen wij zeer serieus.” aldus tijdelijk directeur Paul Roessen van Rijnstad. “Rijnstad en Willemeen controleren tijdens evenementen en activiteiten of bezoekers zich aan de huisregels houden. Bij de constatering van de verkoop van harddrugs wordt er direct actie ondernomen. Wij hebben zelf niet de constatering gedaan van de verkoop van harddrugs en betreuren ten zeerste dat dit heeft plaatsgevonden. Dat gezegd hebbende: Wij nemen elke melding, dus ook deze, zeer serieus en zullen vervolgstappen ondernemen.” 

Beveiliging

Ondanks dat Rijnstad aangeeft in een schriftelijke reactie dat de organisatie waakt over de veiligheid, zien wij in de contracten die gemaakt zijn tussen organisatoren van feesten in Willemeen en het jongerencentrum andere afspraken. In de contracten staat vermeld dat de organisatie zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid binnen de zaak. Zo moeten organisatoren zelf hun beveiliging en barpersoneel regelen (als ze de zaal “inclusief baromzet” huren. Wel is het via Rijnstad mogelijk om niet officiele beveiligers te huren. Willemeen zorgt dat er een persoon (vrijwilliger) die op de vergunning staat aanwezig is zodat je open kan. Maar door de veiligheid uit handen te geven kan een organisator van evenementen een wat toegankelijker beleid hebben voor verkopers van drugs. Zo zijn er organisatoren die een economisch belang kunnen hebben bij verkoop van drugs of vinden dat te strenge controle niet ten goede komt aan de sfeer van hun evenement. Hierdoor kunnen organisatoren hun beveiligers vragen niet (grondig) te controleren op drugs. Daarnaast is het werken met verschillende bedrijven/ personen aan de deur ook niet bevordelijk voor de veiligheid. Immers een vaste ploeg weet bijvoorbeeld wie er vorige week voor problemen zorgde in of rond de zaak.

Geen controles

Er zijn binnen Willemeen geen controles geweest op het gebruiken of verkopen van hard- of softdrugs door politie of buitengewoon opsporingsambtenaar. “Constateringen zijn zorgelijk en ontoelaatbaar. Harddrugs zijn niet toegestaan, laat staan dealen. Zeker niet in een jongerencentrum als Willemeen. Daar geldt een zero tolerance beleid zoals dat ook op hun website staat. Wij hebben inmiddels contact gezocht met Rijnstad. Zij hebben ons laten weten erg geschrokken te zijn en dat ze direct een bijeenkomst met vrijwilligers hebben ingelast om deze signalen te bespreken en aan te pakken. Op korte termijn gaan wij met Rijnstad om tafel om nadere afspraken te maken om dit in de toekomst te voorkomen.” laat de woordvoerder van burgemeester Marcouch weten. De gemeente doet een oproep aan partijen  “Mocht iemand iets weten over gebruik of verkoop van drugs in onze jongerencentra, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dan kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.” aldus de woordvoerder. Graag wil Rijnstad nog kwijt dat ze graag de redactie uitnodigen om over de situatie te praten.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair