fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse tegen Willem II

Vitesse reist in speelronde 2 naar Tilburg voor een ontmoeting met Willem II. Zaterdagavond (20.45 uur) hoopt het team van Leonid Slutskiy een goed vervolg te geven aan de seizoensopener vs Ajax (2-2). De statistieken spreken in ieder geval in het voordeel van de Arnhemmers, want Vitesse is al zes uitduels op rij ongeslagen op bezoek bij Willem II. Slutskiy hoopt een aanvallend Vitesse te zien. “Want we willen ook in uitwedstrijden dominant zijn.”Slutskiy kan in Tilburg niet beschikken over Riechedly Bazoer (geschorst). Hilary Gong is een vraagteken. Hij heeft wat reactie gekregen na zijn knieblessure. Verder kan de hoofdtrainer kiezen uit een fitte groep spelers. “We hebben verschillende opties om Riechedly te vervangen”, begint Slutskiy. “We kunnen kiezen uit centrale middenvelders, maar ook uit buitenspelers. Daar denk ik uiteraard heel goed over na, want het zal een andere wedstrijd worden als tegen Ajax. Toen probeerden we er snel uit te komen en tegen Willem II willen we domineren. Vorig seizoen is dat in uitwedstrijden te weinig gelukt, dus dat moet dit jaar anders.” De hoofdtrainer zag vorige week vanaf de tribune in het MAC3PARK Stadion een goed Willem II winnen van PEC Zwolle (1-3). “Ze hebben een paar goede nieuwe spelers en Vangelis Pavlidis is in vorm.” 

image

Remko Pasveer wil de Griekse spits uiteraard van scoren af houden. De doelman is helemaal terug na een blessure en was tegen Ajax uitstekend in vorm. “Het gaat goed. Ik heb geen klachten meer en ben fit. Ik ben klaar voor de wedstrijd tegen Willem II.” Net als Slutskiy denkt Pasveer dat Vitesse een andere wedstrijd staat te wachten als tegen Ajax. “Willem II heeft het goed gedaan tegen PEC Zwolle en zal zich nu voor eigen publiek willen laten zien. Zij proberen net als wij verzorgd voetbal te spelen, dus het zal een interessant duel worden.”  

image

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Gezocht: Brandstichter zonnestudio Rijkerswoerd

De politie en brandweer verwachten dat er spraken is van brandstichting bij Zonnestudio Sunique in winkelcentrum Rijkerswoerd. Er wordt getuigen gezocht van de brandstichting van dinsdag 6 augustus op woensdag 7 augustus.

Foto: Politie

In de nacht van dinsdag 6 augustus op woensdag 7 augustus omstreeks 04:14 is er een melding gedaan van brandstichting bij winkelcentrum Rijkerswoerd. Toen de politie ter plaatse kwamen zagen ze vlammen bij de voordeur van Sunique Zonnestudio gelegen aan Achter de Coulissen. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie en brandweer gaat uit van brandstichting.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben ten tijde van de brand. Denk hierbij aan verdachte personen en/of voertuigen. Door een getuige wordt er gesproken over twee personen in het donker gekleed op een zwarte scooter. Heb je toevallig camerabeelden en zie je ten tijde van de brand iets verdachts op de beelden? Laat dit dan weten via 0900-8844.

Meerdere branden

De afgelopen tijd heeft Arnhem-Zuid te maken gehad met meerdere branden. De politie kan hierbij mogelijke brandstichting ook niet uitsluiten. Ook deze branden worden onderzocht door de politie.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Park Open 18 augustus

Terwijl duizenden Arnhemmers elders vakantie vieren,  maakt Park Open het thuis nóg leuker! Met vijf lokale helden die hun sporen ruimschoots verdiend hebben zal het een groot feest worden 18 augustus.

Foto: Park Open

De middag begint met de Nederlandstalige rockers van NUL26 die ‘geïnspireerd door onkunde en de negende van Mahler’ met tomeloze energie hartbrekende muziek en smakelijk veel plezier maken. Meeluister, meedans en meevoel-rock, gedragen door een ritmesectie als een zestiger-jaren wasmachine. Daarna springt GANGABELLA op het podium. Dit Arnhemse do-it-yourself collectief schrijft zijn eigen rocknummers en graaft daarvoor in de muzikale conventies van de zestiger, zeventiger en negentiger jaren. De band is geïnspireerd door ‘periodes met muzikale echtheid en passie’ en combineert rauwe acid-rock met de poëtische klankwereld van singer-songwriters.

MORRÈS

De derde band is MORRÈS…met krachtige baslijnen en strak vloeiende drumbeats. Krachtige zuivere vocalen, energie en beleving. Een snufje alt-rock, sympho en melodieuze powerpop waarbij ook breekbare ballads niet geschuwd worden. Al eerder een sensatie op de Ronde Weide, nu terug op het podium! Dan het krijgshaftige CYNBEL met een sound waarin ook invloeden van The Killers, U2 en Kings of Leon hoorbaar zijn. Onvervalste stadionrock van een band die op Huntenpop, Paaspop en Bevrijdingspop speelde, live optrad bij 3FM, in Paradiso stond, de aftershow van Kensington in Club Ziggo verzorgde en support-act was van Stereophonics. Lust je nog peultjes?

MR.WEAZLEY

De dag eindigt uitbundig met het achtkoppige MR.WEAZLEY dat je omver blaast met opzwepende beats. De leden van deze opvolger van de eveneens zeer succesvolle Arnhemse band Leeways, deelden al een liefde voor afrobeat & reggae en voegden daar hiphop aan toe. Ze knalden direct door op festivals als de Zwarte Cross, Oerol, Mañana Mañàna, MadNes, Luie Hond en KetiKotiVerder speelden ze de Popronde plat en lanceerden ze verschillende singles. Terug in hometown Arnhem gaat op Park Open het dak eraf met Mr.Weazley! 

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

GroenLinks vraagt aandacht voor burgerleed en verzet rond Slag om Arnhem

We staan aan de vooravond van de herdenkingen van de Slag om Arnhem, nu 75 jaar geleden. Begrijpelijk is daarbij veel aandacht voor de militaire kant van de slag. GroenLinks vroeg de afgelopen jaren al diverse keren aandacht voor de evacuatie en het burgerleed rond en na de Slag om Arnhem. Dinsdag 6 augustus werd bekend dat het Platform Binnenstad Arnhem (PBA) het initiatief heeft genomen de goudsbloem terug te laten komen in de stad.

Foto: Wikimedia

Waar de klaproos vooral symbool staat voor slachtoffers onder de militairen, is de goudsbloem meer symbool voor burgerslachtoffers. GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders: “Mooi dat het PBA het initiatief genomen heeft burgerleed breed onder de aandacht te brengen. Wij willen graag van het college weten of ze dit initiatief ondersteunen en hoe ze verder het burgerleed, de evacuatie maar ook het verzet aandacht gaan geven in de herdenkingen van de Slag om Arnhem. De slag en de
evacuatie hebben namelijk een ontzettend grote impact gehad op heel veel Arnhemmers.”

Evacuatieherdenking

Vorig jaar gaf het college in antwoord op mondelinge vragen aan dat zij ook de impact van de Slag om Arnhem op mensen in de stad recht wil doen. Dit door zo goed als mogelijk de aandacht te genereren die de rol van burgers verdiend. Ook voor de evacuatie. Er is eerder toegezegd de nodige aandacht te geven aan bijvoorbeeld de evacuatieherdenking op 24 september. Daarnaast is het initiatief genomen om de klaproos veel terug te laten komen in de stad, als symbool voor de slachtoffers van gewapende conflicten.

Meer aandacht voor burgers

In het Masterplan van de Airborneregio staat verder genoemd: “Operatie Market Garden was de eerste poging van de geallieerde legers tijdens de Tweede Wereldoorlog om Nederland te bevrijden. Bij de operatie waren een veelheid nationaliteiten en mensen betrokken: Duitse soldaten, Poolse en Britse parachutisten, Nederlandse verzetsmensen en burgers waaronder
kinderen en vrouwen.” Mark Coenders: “Op dit moment komt het verzet nauwelijks terug in de herdenkingen en activiteiten. Wij willen van het college weten op welke manier ook het verzet een gepaste plek krijgt binnen de activiteiten rond de herdenking van de Slag om Arnhem.”

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook


Populair