fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitessenaren in actie voor hun nationale teams

Voor de meeste Vitesse-spelers is het zomerstop, maar een aantal Vitessenaren kwam in actie voor hun nationale team afgelopen dagen. Onderstaand een overzicht van alle wedstrijden.

Bero     

Matúš Bero startte vrijdag 7 juni in de basis in een vriendschappelijk duel met Slowakije tegen Jordanië. De wedstrijd werd met 5-1 gewonnen. Op dinsdag 11 juni ging Slowakije, in een EK-kwalificatiewedstrijd, de strijd aan tegen Azerbeidzjan. Ook deze wedstrijd werd met 1-5 gewonnen.

Ødegaard

Martin Ødegaard kwam in actie met het Noorse elftal. Op vrijdag 7 juni speelde hij een EK-kwalificatieduel tegen Roemenië. Ondanks een doelpunt van de baltovenaar gaven de Noren de voorsprong in de blessuretijd weg (2-2). Maandag 10 juni stond de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden op het programma. Dat duel werd met 0-2 gewonnen.

Serero Thulani 

Serero gaat met Zuid-Afrika naar de Afrika Cup in Egypte. Daar neemt het land het in de groepsfase op tegen Ivoorkust, Namibië en Marokko. Voorafgaand aan de Afrika Cup belegt Bafana Bafana een trainingskamp in Zuid-Afrika en Dubai. Het toernooi voor de Zuid-Afrikanen start op maandag 24 juni met de wedstrijd tegen Ivoorkust.

Clarke-Salter 

Jake Clarke-Salter neemt met Jong Engeland deel aan het EK O21 in Italië. Dinsdag 18 juni staat de eerste wedstrijd tegen Frankrijk O21 op het programma. Op vrijdag 21 juni spelen de Engelsen tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië O21 en op maandag 24 juni is Kroatië de tegenstander.

Meer nieuws


Reacties

Reacties

Nieuws

American Football finale op sportpark ’t Cranevelt

Foto: Tulip Bowl

Het Finaleweekend American Football is verplaats naar Sportpark ’t Cranevelt. Hij zou oorspronkelijk worden georganiseerd op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam, maar er zijn problemen met het veld waardoor de wedstrijden verplaatst worden. 

De strijd om de nationale titels worden nu gespeeld op het veld van de Arnhem Falcons in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en de Falcons. Op zaterdag 6 juli zullen de wedstrijden van de Cadets (onder 15 jaar) en de Eerste Divisie daar plaats vinden. Op zondag 7 juli is de finale tussen de Juniors (onder 19 jaar), die strijden om de Dyan Kralt Bowl, en wordt het weekend afgesloten met de Tulip Bowl.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe Lifestyle markt in Arnhem

Foto: CHYMO & MORE Photography – Swan Market

23 juni is er voor het eerst de Swan Market in Arnhem. Deze landelijke concept is een lifestyle markt met leuke bezigheden voor jong en oud.

Zondag 23 juni is op de Markt van 11:00 – 17:00 de Swan Market. De markt is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is.
Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

Kortom genoeg te doen!

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Attero BV nieuwe afvalverwerker voor de regio

foto: Flickr

De Milieusamenwerking Regio Arnhem heeft de verwerking van fijn en grof huishoudelijk afval Europees aanbesteed. Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding is definitief gegund aan Attero BV uit Wijster. De afvalverwerker start op 1 januari 2020.

Attero BV scoort vooral goed op milieuaspecten. Het bedrijf vervoert het afval vanaf het overslagstation in Duiven naar de verwerkingsinstallatie in Wijster. Zij maken hiervoor gebruik van duurzame vervoermiddelen op biobrandstof. De verwerking bestaat uit twee stappen: uit het restafval
worden nog aanwezige herbruikbare fracties zoals plastic, metalen en organisch materiaal, zoals etensresten, uitgesorteerd. Daarna wordt het resterend materiaal met energieterugwinning hoogwaardig verbrand. Het scheiden aan de bron, zoals nu in elke gemeente gebeurt, blijft ook in de
toekomst van groot belang. Deze verwerkingswijze geeft aanvullend daarop een extra impuls aan hergebruik en verlaagt de hoeveelheid te verbranden materiaal. De kosten van afvalverwerking, met name afvalverbranding, worden fors hoger en stijgen zo’n 40% per ton in 2020.

Aanbesteding

Op 31 december 2019 loopt het huidige verwerkingscontract van fijn en grof huishoudelijk restafval af. De MRA-gemeenten (Arnhem, Lingewaard, Montferland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar) hebben gezamenlijk een aanbestedingsstrategie vastgesteld en de aanbesteding gepubliceerd op 5 maart 2019. Op basis van de aanbesteding zijn in totaal zijn twee inschrijvingen ontvangen. De inschrijvingen zijn beoordeeld op beste prijs-kwaliteitsverhouding. Naast
de tariefprijs voor verwerking is het criterium duurzaamheid vertaald naar CO2-kosten die gepaard gaan met de verwerkingstechnieken en transportmiddelen. Op basis van deze beoordeling zijn beide
percelen gegund aan Attero BV. De contractperiode loopt van 1 januari 2020 tot 1 januari 2025 met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue ReadingPopulair