fbpx

Vlinders centraal bij Burgers’ Light

burgers light kameleon

Burgers’ Zoo is weer verlicht: en hoe! Bezoekers worden meegenomen in een boeiend lichtspektakel dat hen langs de diverse levensfases van vlinders voert. Een route bestaande uit tientallen sfeervolle lichtornamenten voert langs vier verschillende podia: van eieren tot rups, pop en de transformatie naar vlinder. Acteurs werken hierbij afwisselend met lichtshows en schaduwspellen. Burgers’ Light vindt plaats van 23 februari tot en met 9 maart.

Foto: Theo Kruse/Koninklijke Burgers’ Zoo

Burgers’ Light is van 23 februari tot 9 maart en is het park open tot 21 uur. Vanaf 18 uur geldt een speciaal tarief van 10 euro per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang, terwijl gasten die overdag Burgers’ Zoo al komen bezoeken uiteraard tot 21 uur mogen blijven. Tijdens de avondprogrammering is er een spectaculaire lichtshow te zien waar ook schaduw een grote rol krijgt.

Het leven van een vlinder

“Naast de tientallen groepen lichtfiguren die in het park staan, laten we de gasten onderweg op deze route ook op sfeervolle en interactieve wijze het bijzondere verhaal van de metamorfose van vlinders beleven.” aldus Burgers’ Zoo. Op de route langs de lichtfiguren ontdekken de bezoekers op vier locaties telkens weer een nieuwe levensfase van de vlinders. Achter het eerste schaduwdoek voeren twee acteurs een dans op muziek op. Dankzij levensgrote vleugels op hun rug komen de dansende vlinders voor de toeschouwers echt tot leven! “Daarna zien we in een volgend schaduwspel hoe de vlinder naar een plant vliegt en honderden eitjes in felle kleuren legt. Bij de derde locatie zien de bezoekers de blacklight-rupsen zich volvreten en steeds groter worden, totdat ze zich gaan verpoppen. In de laatste fase beelden dansers in LED-kleding de kwetsbare, net uit de pop gekomen vlinders uit die zich ontplooien tot vliegrijpe vlinders.” aldus Burgers’ Zoo. 

Grotendeels weersonafhankelijk

De route van Burgers’ Light voert grotendeels door de Bush en Ocean en is daarmee weersonafhankelijk. Daarnaast voert een deel van de route buiten door het Park. Uiteraard zijn het Bush en Park Restaurant open, net als de overdekte Kids Jungle en de gloednieuwe buitenspeeltuin aan de andere zijde van het Park Restaurant. Bovendien wordt de gloednieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant op speciale wijze verlicht en met hulp van enkele acteurs en rookeffecten sfeervol gepresenteerd.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Back to top