fbpx
Connect with us

Nieuws

Vlinders centraal bij Burgers’ Light

burgers light kameleon

Burgers’ Zoo is weer verlicht: en hoe! Bezoekers worden meegenomen in een boeiend lichtspektakel dat hen langs de diverse levensfases van vlinders voert. Een route bestaande uit tientallen sfeervolle lichtornamenten voert langs vier verschillende podia: van eieren tot rups, pop en de transformatie naar vlinder. Acteurs werken hierbij afwisselend met lichtshows en schaduwspellen. Burgers’ Light vindt plaats van 23 februari tot en met 9 maart.

Foto: Theo Kruse/Koninklijke Burgers’ Zoo

Burgers’ Light is van 23 februari tot 9 maart en is het park open tot 21 uur. Vanaf 18 uur geldt een speciaal tarief van 10 euro per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang, terwijl gasten die overdag Burgers’ Zoo al komen bezoeken uiteraard tot 21 uur mogen blijven. Tijdens de avondprogrammering is er een spectaculaire lichtshow te zien waar ook schaduw een grote rol krijgt.

Het leven van een vlinder

“Naast de tientallen groepen lichtfiguren die in het park staan, laten we de gasten onderweg op deze route ook op sfeervolle en interactieve wijze het bijzondere verhaal van de metamorfose van vlinders beleven.” aldus Burgers’ Zoo. Op de route langs de lichtfiguren ontdekken de bezoekers op vier locaties telkens weer een nieuwe levensfase van de vlinders. Achter het eerste schaduwdoek voeren twee acteurs een dans op muziek op. Dankzij levensgrote vleugels op hun rug komen de dansende vlinders voor de toeschouwers echt tot leven! “Daarna zien we in een volgend schaduwspel hoe de vlinder naar een plant vliegt en honderden eitjes in felle kleuren legt. Bij de derde locatie zien de bezoekers de blacklight-rupsen zich volvreten en steeds groter worden, totdat ze zich gaan verpoppen. In de laatste fase beelden dansers in LED-kleding de kwetsbare, net uit de pop gekomen vlinders uit die zich ontplooien tot vliegrijpe vlinders.” aldus Burgers’ Zoo. 

Grotendeels weersonafhankelijk

De route van Burgers’ Light voert grotendeels door de Bush en Ocean en is daarmee weersonafhankelijk. Daarnaast voert een deel van de route buiten door het Park. Uiteraard zijn het Bush en Park Restaurant open, net als de overdekte Kids Jungle en de gloednieuwe buitenspeeltuin aan de andere zijde van het Park Restaurant. Bovendien wordt de gloednieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant op speciale wijze verlicht en met hulp van enkele acteurs en rookeffecten sfeervol gepresenteerd.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair