fbpx
Connect with us

Nieuws

Voorbereidingen voor sporten in Arnhem in volle gang

Nu het kabinet heeft besloten dat sporten voor kinderen en jongeren deels kan worden hervat, is gemeente Arnhem direct gestart met het maken van een set aan heldere afspraken over hoe dit sporten er in de praktijk uit zal zien. Dat gebeurt in overleg met Sportbedrijf Arnhem. Zo moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het gebruik van de buitensportaccommodaties, zoals openingstijden, bezetting en de rol van verenigingen.  

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Sportwethouder Jan van Dellen: “Het is geweldig dat we binnen de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt iets meer bewegingsvrijheid krijgen. We zijn direct begonnen om duidelijke afspraken met elkaar te maken hoe we dit in Arnhem kunnen invullen. We verwachten snel duidelijkheid te kunnen geven hoe we in Arnhem omgaan met de ruimte die het kabinet nu biedt. Laten we voorzichtig starten.” Van Dellen vervolgt: “Uitgangspunt daarbij is dat zoveel mogelijk jongeren de kans moeten krijgen om weer te gaan sporten, ook als zij niet bij een vereniging aangesloten zijn. We maken samen deze crisis mee en als deze situatie ons iets laat zien, is het wel hoe belangrijk onze gezondheid is. Bewegen en sporten helpt ons als uitlaatklep en om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal.”

De nieuwe maatregelen in de praktijk

De nieuwe maatregelen waarin er meer ruimte is voor sport, gaan vanaf 29 april 2020 in. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen weer buiten sporten en bewegen. Jongeren in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar kunnen ook buiten sporten, maar met de anderhalve meter afstand. Binnensportaccommodaties blijven voorlopig gesloten, net als alle zwembaden.

Het kabinet heeft gemeenten in Nederland gevraagd om deze buitensportactiviteiten georganiseerd te laten verlopen. Dit vraagt om een gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking met het Sportbedrijf, sportverenigingen, sportaanbieders en inwoners. Omdat er grote verschillen zijn tussen bepaalde sporten, volgen gemeente Arnhem en het Sportbedrijf de adviezen van NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). “We willen zo snel mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de spelregels in Arnhem. Dat geeft verenigingen en aanbieders de kans om voor te sorteren op de nieuwe situatie die vanaf 29 april zal gelden. Sportbedrijf Arnhem zal het aanspreekpunt blijven voor inwoners, verenigingen, scholen en sportclubs.” aldus de gemeente Arnhem.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Rascha Nuijten directeur Future for Nature

Stichting Future For Nature presenteert vandaag de Nederlandse Rascha Nuijten (31 jaar) als directeur. Deze internationale natuurbehoudsstichting beloont elk jaar drie jonge, talentvolle natuurbeschermers met de Future For Nature Award én een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Een internationale vakjury bestaande uit onafhankelijke natuurbeschermers selecteert de winnaars. 

Foto: Future for Nature

Stichting Future For Nature wil jonge, succesvolle natuurbeschermers verspreid over de hele wereld niet alleen belonen met internationale erkenning en waardering, maar ook een belangrijke financiële steun in de rug geven om hun hoopvolle werk voort te kunnen zetten. De stichting beloont daarnaast organisatorisch en bestuurlijk aanstormend talent. Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd (31 jaar) heeft Rascha Nuijten al jarenlang waardevolle ervaring opgedaan in diverse functies bij Future For Nature. Haar toewijding, talent en doorzettingsvermogen worden nu beloond met haar aanstelling als directeur.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, één van de hoofsponsors sinds de oprichting van de stichting. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, dr. Jane Goodall, dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Meer informatie over het werk van de stichting en de 39 winnaars tot op heden is te vinden op www.futurefornature.org

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie: ‘steunkaartjes beroofde 10-jarige jongen kunnen via ons’

Vorige week is er een 10-jarige jongen beroofd van zijn 2 euro. De jongen is licht gewond geraakt. Vele Arnhemmers betreuren de situatie en willen de jongen een hart onder de riem steken. De politie wil hierin ondersteunen.

Foto: Politie

“Naar aanleiding van de beroving van de 10-jarige jongen een paar dagen geleden, krijgen wij van veel mensen het verzoek of zij via ons een opbeurend kaartje aan de jongen kunnen geven om hem een hart onder de riem te steken. Dit vinden wij een supermooi initiatief! Wij willen het verzamelen en volgende week aanbieden.

Mensen die een kaartje of wat anders willen achterlaten kunnen dit doen door op het bureau op de Beekstraat af te leveren of op te sturen naar Beekstraat 39, 6811 DW te Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ricciotti niet normaal!

Op zaterdag 22 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in openluchttheater De Pinkenberg een zomerconcert in niet-normale vorm. In het nieuwe normaal van de anderhalvemetersamenleving gaat dit unieke straatsymfonieorkest het experiment aan om op te treden in anderhalvemeteropstelling. Speciaal hiervoor organiseerde het Ricciotti een wedstrijd voor een nieuw muziekstuk voor orkest op anderhalve meter. Tijdens dit concert klinken de composities van de drie finalisten. Daarnaast kunt u genieten van muziek van Glinka, Bartók, René Froger, Mercer Ellington en Jurriaan Andriessen. Het concert is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Bestel wel op tijd, want er zijn minder plaatsen dan gewoonlijk. Kaarten bestellen kan via de website van De Pinkenberg.

Foto: Ricciotti

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op ‘Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit tijdens dit concert.” 

Het zomerconcert in De Pinkenberg is het een na laatste concert van Ricciotti niet normaal!, de zomertournee van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti brengt symfonische muziek op plaatsen waar deze gewoonlijk niet klinkt, zoals zorginstellingen, asielzoekerscentra en opvanglocaties. Tijdens het concert gelden de coronamaatregelen van het openluchttheater. Deze zijn te vinden op de website van Openluchttheater De Pinkenberg.

Ricciotti niet normaal!  

Datum: zaterdag 22 augustus – 19.00 uur
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Rozendaal
Reserveren noodzakelijk via de website

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair