fbpx
Connect with us

Nieuws

Voorbereidingen voor sporten in Arnhem in volle gang

Nu het kabinet heeft besloten dat sporten voor kinderen en jongeren deels kan worden hervat, is gemeente Arnhem direct gestart met het maken van een set aan heldere afspraken over hoe dit sporten er in de praktijk uit zal zien. Dat gebeurt in overleg met Sportbedrijf Arnhem. Zo moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het gebruik van de buitensportaccommodaties, zoals openingstijden, bezetting en de rol van verenigingen.  

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Sportwethouder Jan van Dellen: “Het is geweldig dat we binnen de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt iets meer bewegingsvrijheid krijgen. We zijn direct begonnen om duidelijke afspraken met elkaar te maken hoe we dit in Arnhem kunnen invullen. We verwachten snel duidelijkheid te kunnen geven hoe we in Arnhem omgaan met de ruimte die het kabinet nu biedt. Laten we voorzichtig starten.” Van Dellen vervolgt: “Uitgangspunt daarbij is dat zoveel mogelijk jongeren de kans moeten krijgen om weer te gaan sporten, ook als zij niet bij een vereniging aangesloten zijn. We maken samen deze crisis mee en als deze situatie ons iets laat zien, is het wel hoe belangrijk onze gezondheid is. Bewegen en sporten helpt ons als uitlaatklep en om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal.”

De nieuwe maatregelen in de praktijk

De nieuwe maatregelen waarin er meer ruimte is voor sport, gaan vanaf 29 april 2020 in. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen weer buiten sporten en bewegen. Jongeren in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar kunnen ook buiten sporten, maar met de anderhalve meter afstand. Binnensportaccommodaties blijven voorlopig gesloten, net als alle zwembaden.

Het kabinet heeft gemeenten in Nederland gevraagd om deze buitensportactiviteiten georganiseerd te laten verlopen. Dit vraagt om een gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking met het Sportbedrijf, sportverenigingen, sportaanbieders en inwoners. Omdat er grote verschillen zijn tussen bepaalde sporten, volgen gemeente Arnhem en het Sportbedrijf de adviezen van NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). “We willen zo snel mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de spelregels in Arnhem. Dat geeft verenigingen en aanbieders de kans om voor te sorteren op de nieuwe situatie die vanaf 29 april zal gelden. Sportbedrijf Arnhem zal het aanspreekpunt blijven voor inwoners, verenigingen, scholen en sportclubs.” aldus de gemeente Arnhem.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair