fbpx
Connect with us

Nieuws

Voorbeschouwing Heracles – Vitesse

Zaterdagavond 23 augustus (19.45 uur) reist Vitesse naar Almelo voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Het team van Leonid Slutskiy wil graag haar ongeslagen status vasthouden. Hoofdtrainer Slutskiy en middenvelder Oussama Tannane blikken vooruit op de wedstrijd tegen Heracles Almelo. 

Foto: Vitesse

Vitesse is de Eredivisie goed begonnen met twee overwinningen en één gelijkspel. Dankzij dit goede begin staat Vitesse op een gedeelde eerste plaats in de Eredivisie. De hoofdtrainer zag de tegenstander van komend weekend, Heracles Almelo, afgelopen weekend verliezen van PSV (0-2). “Heracles speelt heel agressief, zelfs tegen PSV. Cyriel Dessers is een spits die tegen elk team kan scoren dus hier moeten we voor oppassen.” Slutskiy wil de wedstrijd tegen Heracles Almelo vooral domineren op het middenveld. “Het middenveld is de belangrijkste factor van het team. Wij hebben wel wat problemen op het middenveld met onze blessures, maar gelukkig hebben wij een brede selectie met goede wissels.“

image

Ook de buitenspeler heeft goede verwachtingen voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. “Wij zijn goed aan de competitie begonnen, belangrijk was de wedstrijd tegen Ajax (2-2).” Toch houdt Tannane een slag om de arm.“ Heracles speelt op kunstgras en dat is zeker een voordeel voor ze. Tegenstanders hebben daar vaak moeite mee. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons eigen spel gaan spelen.” De oude club van Tannane heeft nog altijd een speciaal plekje in zijn hart. “Vier jaar geleden was mijn laatste wedstrijd voor Heracles. Het is bijzonder voor mij om hier terug te keren. Ik volg de club nog steeds en deze club blijft mij een speciaal gevoel geven.”

Slutskiy kan op een aantal spelers geen beroep doen. Eerder deze week vertrok Rasmus Thelander naar het Deense Aalborg BK. Thulani Serero ontbreekt in de wedstrijdselectie in verband met een mogelijk vertrek. Charly Musonda Jr. en Matúš Bero zijn beide nog twijfelgevallen voor de wedstrijd.

image

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Meldkamer Arnhem en Nijmegen gaan samen

De meldkamer van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid gaan samenwerken. Dit omdat er problemen waren rondom bezetting van de meldkamers.

Foto: Dawid Skalec – Wikimedia

Vanaf dinsdag 19 november werken de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid samen in de gezamenlijke Meldkamer Arnhem-Nijmegen. De meldkamer zal in Arnhem gevestigd worden. Alle 112-meldingen komen vanaf vandaag in Arnhem binnen en worden zoals altijd deskundig afgehandeld. 

Krapte in personeel

Beide meldkamers kampten met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger werd om 24/7 de telefoontjes van mensen in nood te beantwoorden. Ook moesten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden. Door deze samenvoeging naar een gezamenlijke meldkamer worden roosterproblemen opgelost en hoeft de investering in techniek slechts één keer te worden gedaan. 

Meldkamer naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn die op de planning staat voor medio 2022. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mediakunst Festival Arnhem in Focus

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten.

Foto: Focus

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen, maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30
uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten door blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding
volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator
hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe. De presentatie is vrij toegankelijk.

Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Leger des Heils collecteert in Arnhem

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. “Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.” laat het Leger des Heils ons weten.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. De gift vanuit de Arnhemmers zijn daarbij hard nodig, want samenleven doe je dus niet alleen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair