fbpx
Connect with us

Nieuws

Voormalig PvdA-voorzitter wordt rechterhand Marcouch

Voormalig PvdA-voorzitter Mark Lauriks wordt per 1 december de rechterhand van burgemeester en partijgenoot Ahmed Marcouch.

Foto: PvdA

“Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren het ministerie van Justitie en Veiligheid van strategische adviezen mogen voorzien. Ik mocht aan een strategische agenda voor JenV schrijven, meedenken met de ambtelijke top en de bewindspersonen en meebouwen aan een nog meer toekomstbestendige, rechtvaardige rechtsstaat en een veiliger Nederland. Maar nu ga ik een andere uitdaging aan. Op 1 december treed ik in dienst bij de gemeente Arnhem. Ik word senior bestuursadviseur van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Het is een eer om aan de slag te mogen voor de mooiste stad van Nederland.” laat Mark Lauriks weten op zijn Facebook pagina.

Mark Lauriks en burgemeester Marcouch kennen elkaar goed door zijn voorzitterschap bij de PvdA afdeling Arnhem. Daar kwam de burgemeester met regelmaat over de vloer zoals tijdens de Dag van de Arbeid op 1 mei. Daar sprak hij tijdens de PvdA bijeenkomst.

De gemeente bevestigd de aanstelling van Mark Lauriks als senior bestuursadviseur van Ahmed Marcouch.

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse door naar de volgende KNVB beker ronde

Vitesse heeft zich met een 2-0 zege op De Graafschap verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker. Oussama Darfalou en Nouha Dicko zorgden voor de doelpunten. Bij de Arnhemmers maakten doelman Kostas Lamprou en verdediger Tomas Hájek hun officiële debuut. 

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy koos in de Gelderse derby voor zes andere namen ten opzichte van het duel met ADO Den Haag. Zo keerde Riechedly Bazoer terug in de basis en waren er de eerste basisplaatsen voor Lamprou en Hájek. Slutskiy zag dat twee andere nieuwe gezichten betrokken waren bij de vroege openingsgoal: Thomas Buitink schoot hard op de paal na een goede actie van Jay-Roy Grot en in de rebound was de gretige Darfalou er snel bij om de bal in de lange hoek te schuiven: 1-0.

image

In de tien minuten daarna ging Vitesse naarstig op zoek naar een vroege beslissing van het bekerduel. Uit een voorzet van Max Clark kopte Grot over en was Eli Dasa dichtbij met een hard schot die naast vloog. De Graafschap zette daar weinig tegenover. De Superboeren werden dreigend via twee vrije trappen van zo’n twintig meter, maar deze waren niet besteed aan Branco van den Boomen en Daryl van Mieghem.

image

De sterk spelende Bazoer nam Vitesse in de eerste helft bij de hand. Voor de onderbreking was hij de speler met de meeste balcontacten (43), passes op de helft van de tegenstander (18), voorzetten (6), gecreëerde kansen (2) en het meest gewonnen balbezit (12). De middenvelder zette na 36 minuten spelen dan ook Darfalou voor Hidde Jurjus, maar de Superboer redde knap.

image

Na de rust was de eerste goede kans voor Vitesse. Eli Dasa stond aan de rechterkant helemaal vrij, maar net voordat hij kon schieten liep Jordy Tutuarima hem voor de voeten. De Arnhemmers mochten even later van geluk spreken dat De Graafschap de gelijkmaker niet op het scorebord bracht. Hájek kon zich maar ternauwernood voor het schot van Javier Vet gooien. 

image

Nouha Dicko kwam na 67 minuten in het veld voor Buitink en nog geen minuut later schoot de van Hull City gehuurde aanvaller de 2-0 binnen. Bero stoomde op, waarna het voor Dicko een koud kunstje was om te scoren. De Graafschap kwam in de slotfase nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het schot van de ingevallen Dylan Chiazor werd geblokt. Het bleef daardoor bij 2-0 en daarmee is Vitesse verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker.

image

Vitesse speelt aankomende zondag 3 november (12.15 uur) een uitwedstrijd vs FC Emmen.

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem krijgt totaalverbod lachgas

Arnhem krijgt als eerste gemeente een totaalverbod op de verkoop van lachgas. Het verbod gold al op straat in het centrum en tijdens evenementen. Nu gaat de gemeente ook de verkoop in horeca aanpakken. De burgemeester heeft hiertoe verzoek gehad vanuit de gemeenteraad. VVD-raadslid Rebin Maref stelde hierover vragen in de gemeenteraad.

Al voor de zomervakantie stelde VVD-raadslid Rebin Maref vragen over een verbod op lachgas. Door druk van o.a. SP-raadslid Elfrink ging de burgemeester om. Die twijfelde eerst over de haalbaarheid. In de zomervakantie heeft het college onderzoek gedaan en een wetgeving gevonden om een verbod in te stellen. Burgemeester Marcouch: “Ik heb grote zorgen over het gebruik van lachgas door onze Arnhemse jongeren. Jongeren waarvan het brein nog in ontwikkeling is en lachgas gaan niet samen.” Marcouch vervolgt “Naast het gevaar voor de gezondheid zorgt het ook voor vervuiling en ontoelaatbare risico’s voor de openbare orde en veiligheid en in het verkeer. Ik kan dit niet zomaar aankijken. Daarom moeten we de verkoop stoppen en doe ik er alles aan om het in de kiem te smoren.”

Sancties

Arnhemse horeca-ondernemers die lachgas verkopen, moeten per direct daarmee stoppen. Burgemeester Marcouch: “Ondernemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en kunnen nu nog uit zichzelf stoppen met de verkoop. Doen ze dat niet, dan staat zeer spoedig een handhaver op de
stoep en volgen sancties.”

In strijd met de wet

Veel gemeenten pakken het gebruik van lachgas en de verkoop op straat en bij evenementen aan. Arnhem gaat nu een stap verder door ook de verkoop in horecagelegenheden en op terrassen aan te pakken. Dit geldt ook voor detailhandel. De gemeente Arnhem grijpt hiervoor de Wet Milieubeheer
aan. Volgens deze wet is de verkoper verplicht om gevaren voor mens of milieu te voorkomen of te beperken. Omdat het gebruik gevaren kent, handelt de verkoper in strijd met de wet. Voor zover bekend is Arnhem de eerste gemeente in Nederland die de wet gaat gebruiken om de verkoop van
lachgas in horeca aan te pakken en waarbij het volledig in de ban gaat. De gemeente Arnhem telt ongeveer 8 horecazaken die lachgas verkopen.

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grote inventarisatie op Camping Arnhem

Vandaag voert de gemeente Arnhem samen met de provincie, de belastingdienst en de politie een grote inventarisatie uit op Camping Arnhem. Doel van de actie is om goed in beeld te krijgen wie er op Camping Arnhem nu precies verblijven en onder welke omstandigheden.

Foto: wikipedia

Bij de actie worden huis-aan-huis bezoeken afgelegd en wordt elke vakantiebewoning bezocht. De inventarisatie wordt uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente en medewerkers van de politie.
De actie is gestart om 5.00 uur vanmorgen en duurt de hele dag. Op de camping zijn ongeveer 600 vakantiewoningen.

Problemen in kaart brengen

Op de camping verblijven onder meer kwetsbare inwoners en arbeidsmigranten, soms in verre van ideale omstandigheden. De gemeente verwacht – mede door deze inventarisatie – voor het einde van het jaar meer inzicht te hebben in de situatie en problematiek op de camping. Vervolgens zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over hoe zij deze problematiek wil aanpakken. Dat is in de gemeenteraad zo afgesproken.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook


Populair