fbpx
Connect with us

Nieuws

Wandelaars maken Slag om Arnhem mee met app

Een nieuwe applicatie voor smartphones moet vanaf komende herfst wandelaars de verhalen vertellen van mensen die de Slag om Arnhem hebben meegemaakt. De app leidt de luisteraar langs routes de bestaande Freedomtrail, maar kan gemakkelijk worden ingekort. Ontwikkelaars Erik Vos en Marko van der Vegt mogen dit idee verder uitwerken.

Bezoekers die de app downloaden, kunnen kiezen uit drie verschillende perspectieven: een verhaal vanuit de jeugd, een verhaal vanuit een militair of een verhaal door de ogen inwoner van Arnhem. Het werkt op basis van GPS-signalen en speelt daarom automatisch het goede verhaal op de juiste plek af.

‘Nieuwe’ verhalen

De route bevat verhalen die nog niet eerder zijn gedeeld, zoals bijvoorbeeld over de Koch-bunkers en verhalen uit het dagboek van Felix Valk. Die heeft na de oorlog het dagboek ‘scholier in oorlogstijd’ geschreven. “Het ontwikkelen van de nieuwe wandelroute past heel goed binnen de vele inspanningen om de regio op dit onderwerp te versterken”, vindt de gemeente.

In februari van dit jaar schreef de gemeente Arnhem een prijsvraag uit voor een bijzondere wandelroute van Station Arnhem Centraal naar het nieuwe paviljoen Airborne at the Bridge. Uit de ruim 20 inzendingen werd het idee van de ‘verhalen-app’ verkozen tot beste idee.

Toegankelijk

Het is volgens wethouder Gerrie Elfrink belangrijk dat het verhaal van de Slag om Arnhem op veel verschillende manieren verteld wordt en beleefd kan worden. “Deze route voegt op een toegankelijke manier nieuwe informatie toe en leidt bezoekers op een interessante manier richting Airborne at the Bridge.”

De app wordt de komende maanden verder ontwikkeld. Het team bestaat uit Erik Vos (Het Lab ontwerp + advies), Marko van der Vegt (Zaai – marketing en communicatie), Leo van Midden (Defensie, militair deskundige en auteur ’44-’45), Dirk Hoekendijk (luitenant kolonel b.d. en gids), Richard Derks (tekstschrijver) en Rien Valk (Stug Videoproducties). Naar verwachting is de app in het najaar voor iedereen te downloaden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair