fbpx
Connect with us

Zakelijk

Wat betekent het om rijk te zijn?

Als jij in een winkelstraat willekeurig tien mensen uitkiest en hen allemaal vraagt of ze rijk zouden willen zijn, dan is de kans behoorlijk groot dat ze alle tien “ja” zullen zeggen. Maar als je aan diezelfde tien personen zou vragen wat zij onder ‘rijk’ verstaan, dan krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden.

Foto’s: CC0

De ene zou misschien zeggen dat een miljoen eurootjes genoeg is om je rijk te maken, terwijl de ander zou zeggen dat het minimaal tien miljoen zou moeten zijn. Weer anderen zouden antwoorden kunnen geven die helemaal niet in euro’s uitgedrukt worden.

Ze zouden kunnen zeggen dat rijkdom betekent dat jij een groot huis, een boot en een privéjet hebt. Of heel misschien gewoon een comfortabel huis en een goede ziektekostenverzekering.

De vaststaande waarheid is hier dat we niet allemaal weten wat ‘rijk’ zijn betekent, omdat het voor iedereen iets verschillends betekent.

Wegen naar rijkdom

Waar meer zekerheid over bestaat is het feit dat er over het algemeen vier wegen zijn naar rijkdom.

De financiële top van Amerikaanse huishoudens in 2016 was slechts 5%, maar deze beheerste wel 60% van alle rijkdom van de natie, volgens de Federal Reserve Survey of Consumer Finance.

Deze 5% runt grote en kleine bedrijven, hebben miljoenen mensen in dienst, investeren in nieuwe bedrijven, verhogen of verlagen de lonen en beheren zo in principe de levens van de andere 95%.

Maar wat doen deze mensen eigenlijk dat hen zo rijk maakte? Dit was het antwoord volgens een onderzoek die te vinden is op businessinsider:

  •  49% waren spaarder-investeerders, of gewone mensen met een bescheiden inkomen die consequent 20% of meer van hun inkomen spaarden en hun spaargeld, gedurende een periode van 32 jaar, voorzichtig belegden.
  • 18% waren senior managers van grote bedrijven
  • 7% waren virtuozen of topexperts op hun vakgebied
  • 51% waren zogenaamde ‘dromer-ondernemers’ (27% van dit type ondernemers faalde minstens één keer in het bedrijfsleven)

Uit deze gegevens is af te leiden dat om rijkdom te vergaren je de volgende keuzes hebt:

  • Spaarder-Investeerder

Het spaarder-investeerder pad is er één die bijna iedereen kan nemen. Het kent slechts twee regels waaraan jij je moet houden:

Bespaar 20% of meer van jouw inkomen door te leven van 80% of minder van dit inkomen, en investeer consequent en zorgvuldig jouw spaargeld. Het kan tot 32 ​​jaar in beslag nemen om 3 miljoen euro te verzamelen.

Dit pad is niet voor iedereen geschikt. Het vereist namelijk een enorme financiële discipline en een lange termijn inzet, tenzij… je overweegt om via een Bitcoin robot sneller geld te verdienen.

Bitcoin Era is namelijk een automatisch handelsprogramma, die beweert dat het zelfwerkend Bitcoin voor winst verhandelt, koopt en verkoopt door de markttrends te volgen en automatische transacties 0,01 seconden sneller uitvoert dan zijn concurrenten. 

Andere spelen dan gewoon op de lotto om snel geld te verdienen. 

  • Top CEO van een groot bedrijf

Werken voor een groot bedrijf en de ladder opklimmen naar een senior managementfunctie is een andere weg naar rijkdom. In de meeste gevallen is de rijkdom die deze zelfgemaakte miljonairs opbouwen afkomstig uit aandelen compensatie of een aandeel in de winst.

Dit pad is ook niet voor iedereen weggelegd. Je moet je namelijk een lange tijd aan één bedrijf verbinden.

  • Je bent een virtuoos

Virtuozen zijn mensen die de beste in hun soort zijn in wat ze doen of kennis bezitten die hen onderscheidt van alle concurrentie.

Virtuoos worden vereist een enorme tijdsinvestering en vaak ook flink wat geld. Op vaardigheden gebaseerde virtuozen wijden zich vele jaren aan praktische expertise. Plus analytische ondersteuning vereist vaak de hulp van een coach, mentor of expert.

De op kennis gebaseerde virtuozen moeten daarentegen veelal heel wat jaartjes doorbrengen met continu studeren.

Ook dit pad is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk een lange weg die niet altijd succesvol is.

  • De dromer-ondernemers

Dit unieke pad vereist het nastreven van een droom. Je kan een bedrijf starten, je kan een succesvolle auteur, muzikant, acteur of kunstenaar worden. Of jij kan een app, product of een unieke service creëren die voor een aanzienlijk aantal mensen toegevoegde waarde biedt.

Het is niet gemakkelijk

Je ziet zo dat er meer dan één manier is om rijkdom op te bouwen, maar tevens dat geen enkel pad hiervan gemakkelijk te bewandelen is.

Het is allemaal aan jou de keus om te bepalen of jij die kans wel of niet wilt missen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Staatssecretaris van Ark op werkbezoek in Arnhem

Op maandag 20 januari bracht staatssecretaris Tamara van Ark (sociale zaken en werkgelegenheid) een werkbezoek aan de arbeidsmarktregio Midden Gelderland. Zij was te gast bij Intratuin Arnhem. Deze Intratuin is eigendom van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en draait vrijwel volledig dankzij de inzet van medewerkers en stagiairs met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Gemeente Arnhem

De staatssecretaris kwam op eigen verzoek naar de regio om zich te voeden met voorbeelden uit de praktijk en om te zien wat landelijk beleid in de praktijk betekent. Tijdens een rondleiding door Intratuin werd van Ark geïnformeerd over diverse actuele onderwerpen en projecten uit de arbeidsmarktregio. Na afloop toonde van Ark zich onder indruk: “Ik zie dat het in deze regio heel goed lukt om samen te werken, dat blijkt ook uit de cijfers. De regio loopt voor in de uitvoering van de banenafspraak. Alle betrokken partijen hebben heel scherp voor ogen wie de mensen zijn waar ze het voor doen. En die aandacht is waar het om gaat.”

Branchegerichte ontwikkeltrajecten

Werkgevers uit de zorgsector en de schoonmaak presenteerden de branchetrajecten die zij samen met Rijn IJssel en Scalabor gestart zijn. Deze trajecten bieden een opleiding en een baangarantie bij gebleken geschiktheid. Uniek aan deze aanpak is dat de sector gezamenlijk 110 banen garandeert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Combinatiefunctionarissen als brug tussen school en werk

De Onderwijsspecialisten presenteerden de combinatiefunctionarissen. Deze begeleiden jongeren naar een toekomstige werkplek. De combinatiefunctionaris zorgt er samen met het werkgeversservicepunt, de gemeente en de werkgever voor dat de overgang van onderwijs naar een duurzame werkplek soepel verloopt. 

Wet arbeid in balans helpt niet iedereen

Tevens vroeg de regio aandacht voor de mogelijke negatieve effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans op werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Door de nieuwe wet staat detacheren nder druk. In de praktijk blijkt dat werkgevers daar bij deze doelgroep minder snel toe over gaan omdat zij nog risico’s zien.

Samen voor een Baan

Ook kreeg van Ark informatie over het regionale werkgeversservicepunt en over de gestructureerde wijze waarop de regio zichzelf blijft verbeteren bij de bemiddeling van werkzoekenden. Als afsluiting was er de lancering van de nieuwe regio-brede campagne “Samen voor een Baan”. Deze is bedoeld om nog meer ontmoetingen te creëren tussen werkgevers en werkzoekenden.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo groeit op verschillende fronten

Koninklijke Burgers’ Zoo is tevreden over 2019. In totaal passeerden 1.129.234 bezoekers de toegangspoort en zag het Arnhemse dierenpark het aantal abonnementhouders stijgen. De doodshoofdapen, maki’s en neusberen kregen gloednieuwe verblijven en ook de buitenspeeltuin werd volledig vernieuwd. De Caribische zeekoeien kregen een jong en de Maleise beren maar liefst drie: beide diersoorten planten zich maar moeilijk voort in dierenparken.

foto: Burgers’ Zoo

Op 21 februari 2019 openden Arnhemse schoolkinderen de volledig vernieuwde buitenspeeltuin, terwijl op 18 april 2019 de nieuwe verblijven voor doodshoofdapen, maki’s en neusberen werden geopend. Bij de Maleise beren werden maar liefst drie jongen geboren bij twee verschillende vrouwtjes. Ook de Caribische zeekoeien kregen een gezond jong. Beide diersoorten zijn vrij zeldzaam in Europese dierenparken en krijgen weinig jongen. Met de geboorte van wederom een breedlipneushoorn groeide Burgers’ Zoo uit tot één van de belangrijkste fokkers van deze diersoort in Europa. 

Natuurbehoud over de hele wereld

Het Arnhemse dierenpark beschermt in het Midden-Amerikaanse land Belize met behulp van een team Belizaanse rangers 24-7 een natuurgebied van ruim 400 vierkante kilometer op zeer succesvolle wijze. In 2019 zijn bovendien belangrijke stappen gezet om dit gebied in 2020 hoogstwaarschijnlijk fors te kunnen uitbreiden. De internationaal gerenommeerde natuurbeschermer Russell A. Mittermeier reikte dit jaar de Future For Nature Awards en een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar uit aan drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers. 

Bijzonder hoofdsponsorschap

Ter gelegenheid van het jubileum van 75 Jaar Market Garden heeft Burgers’ Zoo zich samen met het Nederlands Openluchtmuseum opgeworpen als hoofdsponsor van Vitesse, waarbij het museum op de thuisshirts is vertegenwoordigd en het Arnhemse dierenpark op de uitshirts prijkt. In dit historische jaar voor de stad Arnhem wilden drie echte Arnhemse organisaties zich nauw met elkaar verbinden om gezamenlijk de stad te promoten. 

Educatieve inspiratie

Educatie vormt één van de belangrijkste pijlers van Burgers’ Zoo. In totaal hebben de educatoren en dierentuingidsen in 2019 maar liefst 1476 rondleidingen gegeven voor een kleine 20.000 gasten. Meer dan 8750 uren lang voerden de vrijwilligers aanvullende educatieve activiteiten uit, zoals interactieve stands in het dierenpark en bemensing van informatiepunten. In 2019 is Burgers’ Zoo daarnaast begonnen met begeleide programma’s voor kleuters en hun ouders. Heel jonge bezoekers van twee tot vijf jaar verkennen dan aansluitend op hun leefwereld het dierenrijk. Deze programma’s bleken in de smaak te vallen en worden in 2020 voortgezet. Kindercolleges en avondlezingen zijn regelmatig volledig vol geboekt, met bijvoorbeeld bijna 3000 luisteraars voor de avondlezingen voor geïnteresseerde volwassenen. In 2020 biedt Burgers’ Zoo om die reden tien kindercolleges en avondlezingen per schooljaar aan in plaats van zes.

Succesvolle (zakelijke) evenementen en groot bereik eigen media

Mede door de vele evenementen die Burgers’ Zoo jaarlijks organiseert en de constante nieuwbouw in het park is het aantal abonnementhouders in 2019 gestegen. Het evenement Safari Bricks in de Zoo werd met een 8,2 gemiddeld beoordeeld door de bezoekers. Ook het Safari Meeting Centre – het zakelijke congrescentrum middenin Burgers’ Zoo – kende een uitstekend jaar qua evenementen, congressen, symposia en andere zakelijke bijeenkomsten. Het online bereik van Burgers’ Zoo is tenslotte verder vergroot en het Arnhemse dierenpark biedt telkens nieuwe formats aan op het eigen YouTube-kanaal.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vier Arnhemse bedrijven slaan handen ineen tijdens Festivak

Vier organisaties in Arnhem slaan hun handen ineen tijdens de komende editie van Festivak in de Brabanthallen op woensdag 6 en donderdag 7 november. Conventionbureau Gelderland, Het Nederlands Openluchtmuseum, Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers’ Zoo en Hotel Papendal delen een stand en laten hierin zien dat samenwerken ontzettend belangrijk is voor succes.

Foto: Openlucht Museum (FB)

De drie unieke en bijzondere locaties zijn individueel sterk in de organisatie van diverse (zakelijke) evenementen maar kunnen elkaar ook enorm versterken binnen de organisatie van een groot evenement waar beleving voorop staat. Tijdens Festivak laten deze locaties, in samenwerking met het Conventionbureau Gelderland, graag zien hoe veelzijdig deze groene stad is en hoe creatief zij een zakelijk evenement in samenwerking met de klant neer kunnen zetten.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair