fbpx
Connect with us

Zakelijk

Wat betekent het om rijk te zijn?

Als jij in een winkelstraat willekeurig tien mensen uitkiest en hen allemaal vraagt of ze rijk zouden willen zijn, dan is de kans behoorlijk groot dat ze alle tien “ja” zullen zeggen. Maar als je aan diezelfde tien personen zou vragen wat zij onder ‘rijk’ verstaan, dan krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden.

Foto’s: CC0

De ene zou misschien zeggen dat een miljoen eurootjes genoeg is om je rijk te maken, terwijl de ander zou zeggen dat het minimaal tien miljoen zou moeten zijn. Weer anderen zouden antwoorden kunnen geven die helemaal niet in euro’s uitgedrukt worden.

Ze zouden kunnen zeggen dat rijkdom betekent dat jij een groot huis, een boot en een privéjet hebt. Of heel misschien gewoon een comfortabel huis en een goede ziektekostenverzekering.

De vaststaande waarheid is hier dat we niet allemaal weten wat ‘rijk’ zijn betekent, omdat het voor iedereen iets verschillends betekent.

Wegen naar rijkdom

Waar meer zekerheid over bestaat is het feit dat er over het algemeen vier wegen zijn naar rijkdom.

De financiële top van Amerikaanse huishoudens in 2016 was slechts 5%, maar deze beheerste wel 60% van alle rijkdom van de natie, volgens de Federal Reserve Survey of Consumer Finance.

Deze 5% runt grote en kleine bedrijven, hebben miljoenen mensen in dienst, investeren in nieuwe bedrijven, verhogen of verlagen de lonen en beheren zo in principe de levens van de andere 95%.

Maar wat doen deze mensen eigenlijk dat hen zo rijk maakte? Dit was het antwoord volgens een onderzoek die te vinden is op businessinsider:

  •  49% waren spaarder-investeerders, of gewone mensen met een bescheiden inkomen die consequent 20% of meer van hun inkomen spaarden en hun spaargeld, gedurende een periode van 32 jaar, voorzichtig belegden.
  • 18% waren senior managers van grote bedrijven
  • 7% waren virtuozen of topexperts op hun vakgebied
  • 51% waren zogenaamde ‘dromer-ondernemers’ (27% van dit type ondernemers faalde minstens één keer in het bedrijfsleven)

Uit deze gegevens is af te leiden dat om rijkdom te vergaren je de volgende keuzes hebt:

  • Spaarder-Investeerder

Het spaarder-investeerder pad is er één die bijna iedereen kan nemen. Het kent slechts twee regels waaraan jij je moet houden:

Bespaar 20% of meer van jouw inkomen door te leven van 80% of minder van dit inkomen, en investeer consequent en zorgvuldig jouw spaargeld. Het kan tot 32 ​​jaar in beslag nemen om 3 miljoen euro te verzamelen.

Dit pad is niet voor iedereen geschikt. Het vereist namelijk een enorme financiële discipline en een lange termijn inzet, tenzij… je overweegt om via een Bitcoin robot sneller geld te verdienen.

Bitcoin Era is namelijk een automatisch handelsprogramma, die beweert dat het zelfwerkend Bitcoin voor winst verhandelt, koopt en verkoopt door de markttrends te volgen en automatische transacties 0,01 seconden sneller uitvoert dan zijn concurrenten. 

Andere spelen dan gewoon op de lotto om snel geld te verdienen. 

  • Top CEO van een groot bedrijf

Werken voor een groot bedrijf en de ladder opklimmen naar een senior managementfunctie is een andere weg naar rijkdom. In de meeste gevallen is de rijkdom die deze zelfgemaakte miljonairs opbouwen afkomstig uit aandelen compensatie of een aandeel in de winst.

Dit pad is ook niet voor iedereen weggelegd. Je moet je namelijk een lange tijd aan één bedrijf verbinden.

  • Je bent een virtuoos

Virtuozen zijn mensen die de beste in hun soort zijn in wat ze doen of kennis bezitten die hen onderscheidt van alle concurrentie.

Virtuoos worden vereist een enorme tijdsinvestering en vaak ook flink wat geld. Op vaardigheden gebaseerde virtuozen wijden zich vele jaren aan praktische expertise. Plus analytische ondersteuning vereist vaak de hulp van een coach, mentor of expert.

De op kennis gebaseerde virtuozen moeten daarentegen veelal heel wat jaartjes doorbrengen met continu studeren.

Ook dit pad is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk een lange weg die niet altijd succesvol is.

  • De dromer-ondernemers

Dit unieke pad vereist het nastreven van een droom. Je kan een bedrijf starten, je kan een succesvolle auteur, muzikant, acteur of kunstenaar worden. Of jij kan een app, product of een unieke service creëren die voor een aanzienlijk aantal mensen toegevoegde waarde biedt.

Het is niet gemakkelijk

Je ziet zo dat er meer dan één manier is om rijkdom op te bouwen, maar tevens dat geen enkel pad hiervan gemakkelijk te bewandelen is.

Het is allemaal aan jou de keus om te bepalen of jij die kans wel of niet wilt missen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Kebab Drive-thru ‘Chico’s Drive’ blijkt groot succes

De Arnhemse ondernemer Eyyub Uyar heeft een hit te pakken in Duiven. Hij opende onlangs de deuren van zijn nieuwe zaak ‘Chico’s Drive’ op het terrein van de Makro. Zijn nieuwe zaak loopt erg goed met betalende gasten. Daarnaast krijgt de zaak ook veel aandacht van landelijke en buitenlandse pers.

Eyyub Uyar wist een oude tankstation winkel over te nemen en om te bouwen tot een Drive-in kebabzaak op de industrieterrein van Duiven. “Het was even spannend omdat we naast een tankstation zitten. Maar het is gelukt” laat de trotse eigenaar weten. Ondanks de coronacrisis wist de Arnhemmer al veel belangstelling te krijgen van zowel pers als bezoekers. Zelfs internationale pers ontdekte dat Chico Drive open ging. SBS6, een Turkse zender, FHM, Gelderlander, AD en Topgear hebben al aandacht gegeven aan zijn zaak. “Ik wist niet dat er zoveel belangstelling voor mijn droom was.” zei de trotse eigenaar van o.a. Chico’s Drive. “Ik heb drie zaken in Arnhem en wilde iets bijzonders bij deze zaak. Dat is gelukt en daar ben ik erg trots op!”

Drive thru

Veel mensen zijn Drive-thru gewent bij Mc Donalds of andere fastfood zaken. Maar niet bij een kleine onderneming als die van Eyyub. Er is veel belangstelling vanuit de omgeving. “Er kwam zelfs een man helemaal vanuit Nijmegen om hier door de Drive te fietsen.” zei Eyyub. Maar ook veel mensen die onderweg zijn komen bij hem langs. Nu het terras weer open mag, verwacht Eyyub dat het nog drukker gaat worden.

Nieuwe Chico’s Drive

Er zijn ook andere partijen geïnteresseerd in de Drive-in. Zo zijn er een aantal partijen die graag willen investeren om meer Drive true’s in Nederland te bouwen. Maar Eyyub wil eerst rustig onderzoeken wat verstandig is mbt uitbreiden. Maar hij staat er zeker voor open. “Is wel gek als er straks meer Chico’s Drive zullen bestaan door heel Nederland.” aldus Eyyub Uyar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Crowdfunding voor inbraak Dierentehuis Arnhem succesvol

De crowdfundings actie van Bas Kaptein voor het door inbraak getroffen dierentehuis Arnhem is zeer succesvol gelopen. Hij wist in een week tijd een bedrag van maar liefst € 5,367,- op te halen.

Foto: Bas Kaptein

Maar liefst 321 donateurs doneerde het bedrag van € 5,367,- voor de Dierentehuis Arnhem en omgeving. Via de poort alsmede via de website van het dierentehuis werd er ruim gedoneerd door vele mensen, die het
dierentehuis en vooral de vele vrijwilligers een hart onder de riem staken.
”Kaptein: ik, maar vooral de vrijwilligers die daar dag en nacht voor ons klaar staan hadden hiervan nooit durven dromen het is hartverwarmend om de vele positieve en liefdevolle reacties van mensen te lezen en te horen. Dit doet je goed als mens dat er zo naar dieren en naar vrijwilligers word omgekeken.”

Wat het dierentehuis met het opgehaalde bedrag gaat doen is nog niet bekend maar ze kunnen voorlopig weer even vooruit. Alle financiële bijdrage of vrijwillige hulp blijven altijd welkom.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

McDonald’s Gelredome als prototype voor 1,5 meter economie

McDonald’s heeft in  restaurant Arnhem GelreDome een prototype restaurant ingericht die mogelijkheden weergeeft in de anderhalvemetereconomie. In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s wil samen met haar Franchisenemers én horecavakgenoten het prototype verbeteren, om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken: met elkaar, voor elkaar.

Foto: McDonald’s

McDonald’s heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt die een blauwdruk zouden kunnen vormen van hoe  de zittende horeca straks weer  gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In. Bij Take Out Plus bestellen gasten in het restaurant en kunnen ze de bestelling  buiten aan statafels nuttigen, in groepjes van maximaal drie personen. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant  aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten. 

Herinrichting

De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die gewoon open is. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar McDonald’s vanaf vandaag ook Take Out introduceert. Deze service is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers.

Veilige omgeving creëren

Met dit prototype restaurant wil McDonald’s een mogelijke oplossing bieden. Want hoewel geen restaurant hetzelfde is, staan horecaondernemers wel voor dezelfde uitdaging: hoe creëren we een veilige omgeving voor onze medewerkers en gasten? Daarom nodigt de restaurantketen collega-horecaondernemers uit  voor een bezoek om met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft.

Take Out

Het prototype in Arnhem bouwt voort op de extra maatregelen die de restaurantketen in maart heeft genomen om gasten via de McDrive en McDelivery, en in enkele gevallen Take Out bij restaurants zonder McDrive, een geheel contactloze bestelmogelijkheid te bieden. Zo zijn de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones werken op 1,5 meter afstand en waar nodig met afscheidingen. ‘Zet neer, stap weg en pak over’ is het nieuwe werken voor de medewerkers.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair