fbpx

Winkeldief kon niet weg door kwijtgeraakte scootmobiel

Zondag is er een man aangehouden, nadat hij een houten horloge van €69,- had gestolen bij de winkel Texttim.nl. De winkeldief kwam namelijk terug nadat hij zijn scootmobiel had laten staan voor de winkel.

De 23-jarige ondernemer Tim Aaldering is aangeslagen “Zondag heeft een oudere man een horloge gestolen uit mijn winkel. Ik werk zelf 7 dagen per week keihard om mijn boterham te verdienen. Dit doe ik met veel passie, zo persoonlijk mogelijk en natuurlijk met heel veel plezier. Dat iemand hier op zo’n manier misbruik van maakt kan er bij mij gewoon niet in!” De ondernemer heeft onlangs zijn winkel geopend in de passage van het Musiskwartier. Daar pakte de man de houten horloge van €69,- nadat hij eerst een keer eerder al langs was geweest.

aantasten van vertrouwen in de klant

“De man in kwestie was al eens eerder langs geweest en wij hadden een leuk en persoonlijk gesprek, ook deze keer weer. In het gesprek kwam zelfs winkeldiefstal ter sprake, “dat vind ik toch wel zo verschrikkelijk, je kunt je geld toch wel op een eerlijke manier verdienen” zei de man toen hij mij recht in mijn ogen keek. Hoe kan iemand je goed vertrouwen in iemand zo misbruiken?” vertelde Tim. Mijn persoonlijk aanpak en goed vertrouwen in de klant wordt ook aangetast. Hoe kan iemand mij recht in de ogen aankijken en vervolgens 2 minuten later het tegenovergestelde doen?

Geluk bij een ongeluk

Maar Tim had zondag geluk. Want zondag ochtend had de ondernemer een haarscherpe camera laten installeren, waarop de winkeldief goed te zien was. Na het ontdekken van de diefstal heeft de ondernemer gelijk de politie gebeld. Die kon door de scherpe beelden de dader gelijk signaleren. Want door mobiliteitsproblemen kon de winkeldief niet weg uit het Musiskwartier. Voordat hij bij Texttim.nl had gestolen had hij zijn scootmobiel aan de andere kant van de passage laten staan, in de buurt van de winkel. Na de diefstal vluchten de man richting de Land van de Markt, terwijl zijn scootmobiel bij Brouwersplein stondt.

Toch gepakt

Een oplettende omstander kon de winkeldief aanwijzen. Die probeerde iemand anders de scootmobiel te laten ophalen met een vreemd verhaal. De omstander zag de politie bij de winkel staan en melden dit bij de aanwezige politie. Hierdoor kon de politie de winkeldief arresteren en meenemen naar het politiebureau. Daar heeft de politie het horloge in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top