fbpx

Zangeres Buena Vista Social Club komt naar Arnhem

Foto: Omara Portuondo

Omara Portuondo is dé vrouwelijke ster van de Buena Vista Social Club. Ondanks dat deze in Havana geboren zangeres al een internationale carrière achter de rug had werd zij wereldwijd beroemd door haar bijdrage aan het album Buena Vista Social Club en de gelijknamige film van Wim Wenders. Het album en de film zorgde overal voor een herwaardering van de traditionele Cubaanse muziek. Omara zal woensdag 15 mei optreden in Luxor Live.

Naast haar vele eigen albums werkte Omara Portuondo samen met de grote namen van deze groep muzikanten zoals Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, de Afro-Cuban All Stars en andere legendes uit de Cubaanse muziek zoals Chucho Valdes. Voor haar wonderschone solo-album uit 2000 ontving zij een Grammy-Award.

The Last Kiss

De tour die Omara naar Luxor Live brengt heet niet voor niets The Last Kiss en zal ongetwijfeld de laatste mogelijkheid bieden om deze diva en ambassadeur van de Cubaanse traditionals live te zien optreden. Nog steeds straalt deze fantastische zangeres en bezingt zij menig verloren en tragische liefde met passie en een gepaste snik in haar fragiele en unieke stem.

Tickets zijn online en aan de kassa te koop en kosten €42,-. Show begint om 20:30 op woensdag 15 mei.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top