fbpx
Connect with us

Nieuws

Zangeres Maan komt naar Arnhem tijdens Koningsdag

Niemand minder dan Maan zal optreden tijdens Koningsdag in Arnhem. De zangeres die ooit begon in 2016 met The Voice of Holland en nu een megahit met Ronnie Flex.

Zangeres Maan is erg populair op dit moment. Na haar succes in 2016 in The Voice of Holland heeft ze ook meegedaan met de ‘beste zangers van Nederland’. Op dit moment heeft Maan de hit ‘Blijf Bij Mij’ te pakken met Ronnie Flex waarin ze in de top 40 staat. Maan zal optreden tijdens Koningsdag in Arnhem. Ze zal optreden bij Kingsize op de Markt.

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgemeester sluit Smartshop

Dinsdag 18 februari is een smartshop aan de Rijnstraat per direct gesloten nadat een hoeveelheid hennep en paddo’s is aangetroffen.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Het is totaal onacceptabel dat een smartshop softdrugs verkoopt. Smartshops zijn toegankelijk voor minderjarigen en die mogen niet blootgesteld worden aan softdrugs. Daar moeten we onze kinderen voor beschermen.’ Marcouch vervolgt: ‘Legale winkels die misbruikt worden voor criminele activiteiten, dat is ontwrichtend en ondermijnt en verdrukt een eerlijke samenleving. Daarom zitten we er bovenop en maken er korte metten mee. Voor criminaliteit met fout geld, intimidaties en chantage is geen plek. Laat het een signaal zijn voor anderen.’

Opiumwet

De smartshop aan de Rijnstraat is per direct gesloten op grond van de Opiumwet na een controle van de gemeentelijke handhaving en de politie. In de smartshop zijn hennep en paddo’s aangetroffen die niet door de smartshop verkocht mogen worden. De politie heeft de softdrugs in beslag genomen en de eigenaar aangehouden.

Meldingen

Naar aanleiding van enkele signalen zijn de politie en handhaving gaan controleren. Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet of ziet u iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

VITESSE TE STERK VOOR SC HEERENVEEN: 4-2

Vitesse heeft in GelreDome met 4-2 gewonnen van sc Heerenveen. De Arnhemmers kwamen in eigen huis al snel met 2-0 voor door goals van Bryan Linssen en Tim Matavž, maar nog voor rust trokken de Friezen de stand gelijk via Rodney Kongolo en Chidera Ejuke. Na de onderbreking zette Linssen Vitesse weer op voorsprong met zijn tweede doelpunt van de middag en Oussama Tannane nam het slotakkoord voor zijn rekening met een rake strafschop.\

Foto’s: Vitesse

In GelreDome zorgde sc Heerenveen voor het eerste wapenfeit. Oud-Vitessenaar Mitchell van Bergen werd gelanceerd, maar zijn schot was te slap om voor gevaar te zorgen. Aan de andere kant kreeg Linssen twee mogelijkheden, maar zijn afwerking was niet zuiver genoeg. Even later was het wel raak voor de Vitesse-aanvoerder. Een lange bal van Eli Dasa, terug in het basiselftal na een blessure, werd uitstekend op waarde geschat door Linssen en hij vond de lange hoek: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Vitesse al de score. Matavž gebruikte slim zijn lichaam, zette Ibrahim Dresevic opzij en bleef oog in oog met sc Heerenveen-doelman Filip Bednarek uitermate koel: 2-0.

image

De Friezen hadden al wat speldenprikjes uitgedeeld, maar grote kansen bleven uit. Toch werd het na 28 minuten vanuit het niets 2-1. Joey Veerman zette voor en Kongolo kopte raak bij de tweede paal. De aansluitingstreffer gaf sc Heerenveen moed, want ook de volgende kans leverde een treffer op. Ejuke mocht wel heel ver komen en punterde de bal achter Pasveer: 2-2. Vlak voor rust kreeg Linssen nog een goede mogelijkheid, maar Bednarek kon redden met zijn voeten.

image

Via Ejuke creëerde sc Heerenveen het eerste gevaar van de tweede helft. De Nigeriaanse buitenspeler slalomde langs Dasa, maar zijn schot vormde geen gevaar. Danilho Doekhi kopte maar net naast uit een corner van Oussama Tannane. Diezelfde Tannane bediende niet veel later Linssen en hij schoot raak voor zijn tweede doelpunt van de middag en zijn veertiende Eredivisie-goal van dit seizoen: 3-2.

image

Vitesse bleef daarna het duel controleren. Nouha Dicko zette een dreigende actie in aan de rechterkant en werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Van de Graaf in eerste instantie door liet spelen. Na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip en Tannane schoot het buitenkansje koel raak: 4-2.

image

Op zondag 23 februari (14.30 uur) speelt Vitesse opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is PSV de tegenstander in GelreDome. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboek Danielle Futselaar ook in Engels, Chinees en Russisch

De Arnhemse Danielle Futselaar heeft haar eerste kinderboek ‘Willewete Plus – Het Heelal’ al weer even in de winkels liggen. Maar nu wordt haar boek ook vertaalt in het Engels, Chinees en Russisch. In de zomer zal haar boek worden uitgebracht in Amerika. De schrijfster en tekenaar is bekend geworden door haar tekeningen voor o.a. ruimtevaartorganisaties NASA, het SETI instituut, SETI Berkeley, MIT, ASTRON, etc.

Foto’s: Danielle Futselaar

Kunstenaar en schrijfster Danielle Futselaar heeft met haar eerste boek een flinke klapper te pakken. In Nederland is haar 1ste druk al bijna uitverkocht. Na 4 jaar hard werken had Daniella haar eerste kinderboek af. Dit blijkt zo’n groot succes te zijn dat er ook met veel interesse wordt uitgekeken om het boek ook te vertalen in het Engels, Chinees en Russisch. Al eerder heeft ze gewerkt aan een succesvol kinderboek, zo heeft ze tekeningen gemaakt voor de bekendste natuurkundige Stephen Hawking en zijn dochter Lucy Hawking.

Pilot voor een serie

“Het boek bestaat voor de helft uit een avontuurlijk fantasie-verhaal over twee kinderen die een ruimtereis maken en de andere helft is gevuld met informatie en interessante weetjes over het heelal” laat Danielle al eerder weten. Zo kunnen kinderen en volwassenen bijvoorbeeld leren over: ruimtereizen, buitenaards leven, exoplaneten en nog veel meer. Het boek zit uiteraard ook boordevol kleurige illustraties. Het boek is bedoeld voor nieuwsgierige lezers vanaf 10 jaar. Willewete is een serie van eerder verschenen boeken over die erg populair zijn bij kinderen. Het boek is zowel online als in de boekenhandel te krijgen. Maar wees wel op tijd! Want haar boek is al bijna uitverkocht in Nederland.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair